DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ ARALIK AYI ETKİLEŞİMLİ KİTAP OKUMA ÇALIŞMALARI

ARALIK AYI ETKİLEŞİMLİ KİTAP OKUMA

OKUNAN ETKİLEŞİMLİ KİTAPLAR:

  1. UYKU VAKTİ GELİNCE
  2. LEZZETLİ MEYVELER
  3. BU KIŞ UYUMASAK OLMAZ MI?
  4. ANANASLA TANIŞIYORUM

Faaliyetin Amaçları: Yetişkin ve Çocuk arasında aktif etkileşime dayalı kitap okuma etkinliği oluşturmak. Çocuk ile yetişkin arasında diyaloglar oluşturmak. Yazı ve ses bilgisel farkındalıklarına olumlu katkı sağlamak.

Faaliyette Yapılan Etkinlik Adımları: Aralık Ayı planlaması yapıldı. Her hafta yapılacak etkileşimli kitap okuma etkinliği için hikayeler ile bütünleştirilecek etkinlikler (sanat, müzik, okuma yazma vb.) belirlendi. Hikâye okunacak ortamın, çocuğun dikkatini dağıtmayacak bir ortam olmasına dikkat edildi. Seçilen kitaplara destek olmak, öğrenmelerin kalıcılığını arttırmak ve çocukların etkinliklere olan ilgisini çekmek amacıyla materyaller hazırlandı. Kitaplarda geçen bilinmeyen kelimeler belirlendi.

Sonrasında etkileşimli kitap okuma çalışmaları günlük eğitim akışlarına uygun olarak uygulandı. Bu çalışmalar kapsamında 365 gün öykü kitabı serisi setinden bu kış uyumasak olmaz mı?,  uyku vakti gelince, lezzetli meyveler kitapları ile çalışmalar yapıldı. Meyve partisinde ananas adlı hikaye görsellerle desteklenerek çocuklara anlatıldı.

Faaliyetin Sonuçları:Etkileşimli kitap okuma çalışmaları sonucunda okul öncesi dönemdeki çocukların hikâyeye yönelik sorulan sorularla ve hikaye tamamlama fikirleriyle yaratıcılıklarına katkı sağlandı. Sözel dil becerileri gelişti. Çocuklar yeni kelimeler öğrendiler. Bu doğrultuda kelime dağarcıkları zenginleşti

 


05-01-202405-01-202405-01-202405-01-202405-01-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi